Selecteer een pagina

ALLES WENT BEHALVE EEN VENT
Kaskraker in seizoen 2014-2015
Gerard Cox en Joke Bruijs voor het eerst samen in toneelstuk

Gerard Cox en Joke Bruijs zijn voor het eerst in hun carrière samen te zien in een toneelstuk. In het komische Alles Went Behalve Een Vent, gebaseerd op de verhalen uit de gelijknamige bundel van Yvonne Kroonenberg, spelen de acteurs, die eerder wel samen te zien waren in de tv-serie Toen Was Geluk Heel Gewoon, een echtpaar op leeftijd. Volgend theaterseizoen staat de voorstelling in de Nederlandse theaters. Na de première op zondag 6 oktober 2013 in het Oude Luxor Theater in Rotterdam toert de voorstelling door heel Nederland.

Alles Went Behalve Een Vent wordt geproduceerd door de Rode Boksbal, de productiemaatschappij van Bastiaan Ragas en Van Engelenburg Theaterproducties. Bastiaan Ragas: “Al heel lang wilde ik een stuk maken voor Joke en Gerard. Zij zijn toch het ‘Gouden Koppel’. Prachtige, getalenteerde ervaren acteurs, met veel humor. Hoe goed ze samen zijn, liet de zeer succesvolle tv-serie Toen Was Geluk Heel Gewoon zien. Verbazingwekkend dat die twee nog nooit samen een toneelvoorstelling hebben gemaakt. De bundel Alles Went Behalve een Vent staat ook al enige tijd op mijn verlanglijstje voor een theaterbewerking. Nu valt alles eigenlijk zo prachtig samen.”

Alles Went Behalve Een Vent
Het openhartige boek van Yvonne Kroonenberg verscheen in 1989 en beleefde in 2008 de 28e druk. Kroonenberg gaat met haar hilarische beschrijvingen in tegen de politiek correcte visie op de man-vrouw verhoudingen. Dick van den Heuvel schrijft op basis van het boek het script van het theaterstuk. Voor extra grappen versterkt Peter Heerschop het team. Joke Bruijs (Irene) en Gerard Cox (Willem) spelen een echtpaar dat het schijnbaar prima voor elkaar heeft. De zaak is verkocht, de kinderen zijn de deur uit, hun huwelijk loopt gesmeerd (toch?) en ze zijn op enkele mankementen na, nog hartstikke gezond. Irene maakt van haar hart geen moordkuil en zij wil nog van alles ondernemen; theater, reizen, musea. Willem heeft ‘wat’ minder behoefte aan verandering. Dat is het startsein voor anderhalf uur uitgesproken, herkenbaar comedytheater.

Eindelijk samen op het toneel
Op geheel eigen wijze geven Bruijs en Cox in anderhalf uur komedytheater gestalte aan dit prachtige verhaal over houden van, lang samen zijn, ouder worden, ingesleten gewoontes en de ontsnapping daaraan. Het Gouden Koppel eindelijk samen te zien in de Nederlandse theaters.

Het creatieve team bestaat uit:

Dick van den Heuvel, Peter Heerschop, Bastiaan Ragas en Henrike van Engelenburg.

Met als resultaat: Alles Went behalve een Vent herkenbaar, authentiek en doorspekt met humor!

Van links naar rechts:
Bastiaan Ragas (Producent) – Koos Postuma (Premiere gast) – Tooske Ragas (Premiere gast) – Lee Towers (Premiere gast) – Gerard Cox (Cast) –  Joke Bruijs (Cast) – André van Duin (Premiere gast) – Henrike van Engelenburg (Producent) –  Robbert Bijnen (Cast)

Scenefoto’s – Andy Doornhein

Share This